Image Alt

Despre noi

   Despre noi

Despre noi

Suntem o reţea informală de organizaţii active în domeniile sănătate şi social, reţea care funcţionează prin implicarea voluntară a membrilor în acţiuni comune.

Ca ţară membră a Uniunii Europene dar şi ca ţară afectată de tuberculoză, România are o poziţie unică în regiune, în lupta împotriva acestei boli: avem, în fiecare an, cel mai mare număr de cazuri noi şi recidive de tuberculoză din întreaga Uniune Europeană.

Parteneriatul StopTB România a luat naştere în anul 2014, din dorinţa organizaţiilor fondatoare de a creşte nivelul de conştientizare, angajament şi voinţă politică şi pentru a aborda problematica tuberculozei în Romania prin acţiuni coordonate şi o voce unitară.

 

Membrii Parteneriatului sunt organizaţii neguvernamentale şi organizaţii studenţeşti care promovează drepturile omului şi drepturile persoanelor la risc sau afectate de tuberculoza şi/sau HIV/SIDA în Romania, care desfăşoară intervenţii, proiecte sau programe în domeniul prevenirii şi controlului celor două infecţii si îmbunătăţesc viaţa persoanelor afectate de acestea.

Parteneriatul StopTB România este partener naţional al Stop TB Partnership (hyperlink http://www.stoptb.org/), organizaţie internaţională cu sediul la Geneva.

 

Viziunea Parteneriatului este o Românie fără tuberculoză.

 

Misiunea Parteneriatului este de a promova în România dreptul fiecărei persoane aflate la risc de îmbolnăvire sau diagnosticată cu tuberculoză la informare, diagnostic, tratament corect şi complet până la vindecare şi la servicii de suport adecvate, conform standardelor internaţionale.

 

Activitatăți

Parteneriatul desfăşoară, atât unitar cât şi prin intermediul organizaţiilor membre, activităţi de promovare a dreptului persoanelor vulnerabile sau afectate de tuberculoză şi/sau HIV/SIDA la prevenire, diagnostic, tratament şi suport, conforme cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile (ECDC) şi ale altor organizaţii internaţionale din domeniul sănătăţii. De asemenea, urmăreşte promovarea introducerii celor mai noi strategii, metode, instrumente şi intervenţii de prevenţie, diagnostic şi tratament, promovarea finanţării adecvate a acestora în cadrul Programului Naţional de Prevenire, Supraveghere şi Control al Tuberculozei (PNPSCT) şi din surse publice şi private, interne şi internationale, precum şi alte activităţi care pot contribui la controlul tuberculozei în România.

 

Calitatea de membru al Parteneriatului StopTB România este deschisă tuturor organizaţiilor care doresc să contribuie la reducerea impactului tuberculozei asupra persoanelor afectate şi comunităţilor: organizaţiil neguvernamentale, sectorul privat, mass-media, instituţii  academice şi organizaţii profesionale.

Acordul de parteneriat al organizațiilor fondatoare, AICI (document în limba română).

Stop TB Romania

Misiunea Parteneriatului este să promoveze în România dreptul fiecărei persoane aflate la risc de îmbolnăvire sau bolnavă de tuberculoză, la informare, diagnostic, tratament corect și complet până la vindecare și la servicii de suport adecvate, conform standardelor internaționale.

Noutati din social media